2013. december 31., kedd

Káposztás pogácsa

40 dkg fehér káposztát felvágom kis darabokra.
1 ek libazsíron megdinsztelem, rászórok 1 tk eritritet (szerintem elhagyható), sózom, borsozom, megszórom őrölt köménnyel.
Utána kicsit botmixerrel megdolgoztam, hogy ne legyenek benne nagy darabok.

15 g útifűmaghéj
1,5 dl vízben
megvárni, míg kocsonyás lesz.

25 dkg őrölt mandula
6 dkg szezámliszt
1 kk pirospaprika
1 tk só
bors
1/2 tk szódabikarbóna

Száraz hozzávalókhoz hozzákeverek 4 tojást és a zselét, végül a dinsztelt káposztát.

Kis golyókat gyúrok, sütőpapíros tepsire rakosgatom, pogácsa-formára lapítom, megszórom szezámmaggal.

180 fokon kb. 25 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése