2013. február 25., hétfő

Csokikrémes piskótatekercs

Találtam a neten egy roppant egyszerű csokikrém receptet. Kíváncsiságból megcsináltam, és mivel finom és jó állagú, sütöttem hozzá egy fél adag gesztenyelisztes piskótalapot, és piskótatekercs lett belőle.

Csokikrém:
a kis doboz Cocomas kókusztejszín (2 dl)
2 ek kakaópor
2 csavarintás méz

Robotgéppel összedolgozom, és kész is (puding állagú krémet kapunk)

Piskótalap:
3 tojás fehérjét kemény habbá verem
3 tojás sárgáját 2 ek eritrittel habosra keverem (habverővel)
bele 2 ek gesztenyelisztet,
majd a habot óvatosan beleforgatom.

Szilikonos sütőpapírra terítem, 170 fokon 15 perc alatt megsütöm.

Csokikrémmel megkent piskótalap:
És feltekerve, kívülről is bekenve:
Felszeletelve:
Jó étvágyat!



2 megjegyzés:

  1. Szia,

    csak 2 evőkanál gesztenyeliszt kell hozzá?

    Üdv.Eta

    VálaszTörlés
  2. Igen, nem elírás, elég bele 2 púpos ek gesztenyeliszt:)

    VálaszTörlés