- 1 közepes vöröshagyma
- 2 evőkanál libazsír
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt köménymag
- 0.5 deci Ecet (15%)
- 2 deci víz
- 5 evőkanál méz
- 1 teáskanál őrölt feketebors
- 1 nagy fej Vörös káposzta
A káposztát
megtisztítom, torzsáját kivágom, vékonyra szeletelem (esetleg gyalulom).
Lesózom és egy szűrőtálba teszem, hogy kicsöpögjön.
A hagymát félbevágom és felkarikázom.
Az ecetet elkeverem a vízzel.
A mézet egy lábasban felforrósítom a zsírral, majd rádobom a hagymát és a fűszereket. Kicsit megfuttatom majd hozzáadom a kicsavart káposztát. Pár percig így - szárazon - folyamatos keverés mellett párolom, majd felöntöm az ecetes vízzel.
Időnként kavargatva addig párolom, míg a káposzta meg nem puhul, ez kb. háromnegyed óra-óra. Ha a levét elfövi, aláöntök egy deci vizet.
A hagymát félbevágom és felkarikázom.
Az ecetet elkeverem a vízzel.
A mézet egy lábasban felforrósítom a zsírral, majd rádobom a hagymát és a fűszereket. Kicsit megfuttatom majd hozzáadom a kicsavart káposztát. Pár percig így - szárazon - folyamatos keverés mellett párolom, majd felöntöm az ecetes vízzel.
Időnként kavargatva addig párolom, míg a káposzta meg nem puhul, ez kb. háromnegyed óra-óra. Ha a levét elfövi, aláöntök egy deci vizet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése